Professionele-fotograaf-video-fotografie-uitvaart-shoot
Werkwijze • Uitvaart Foto & Video

Werkwijze uitvaart foto en video

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met geboortes en met overlijden van dierbaren. Het zijn de twee zekerheden in het leven. Zij beïnvloeden de rest van je leven en brengen een verandering teweeg in je ziel, je kern, jezelf.

De mooiste momenten worden zorgvuldig vastgelegd om later naar terug te kijken. De meest moeilijke momenten worden zelden vastgelegd. Het zijn intieme beelden van verdriet en intense emotie waar ik op dat moment geen camera bij willen hebben.

Bij het overlijden van een dierbare, ervaren we de meest intense emoties die een mens kan beleven. De fase die men met elkaar beleeft totdat de zieke overlijdt, wordt veelal herinnerd als een periode van saamhorigheid waarbij men kracht put uit elkaar. Het is een waardevolle en troostende periode. De tijd die daarna volgt is een veelal eenzamer en zo mogelijk nog zwaardere periode. Rouw is een proces dat door een ieder anders wordt beleefd. Een registratie van de uitvaart, eventueel met dagen daaromheen, biedt een handvat om op de periode terug te kijken wanneer de nabestaande daar aan toe is.

Met mijn afscheidsfotografie en uitvaart videografie registreren wij meer dan een uitvaartdienst. Op gepaste afstand leg ik/ leggen wij zoveel mogelijk vast van de ogenschijnlijk ongrijpbare emotie en de veelal onbewuste handelingen van de betrokkenen. De troostende arm, de handen die elkaar vinden, de warme bemoedigende blik naar elkaar. Mijn kracht is deze beelden te pakken en de verzamelen tot een waardevolle, tastbare herinnering.

Voor de inhoud van de herinnering, gaan wij uit van de wens van de nabestaanden.

Reactie’s op afscheidsreportages die ik maakte:

Vorige
Volgende
Interesse in een kennismakingsgesprek? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken!
Totaal: